Dakpark als groendak nieuw Depot Boijmans van Beuningen

Het nieuwe Depot Boijmans Van Beuningen is een wereldprimeur: Het is wereldwijd het eerste depot dat toegang biedt tot een complete kunstcollectie, zonder selectieve inbreng van de conservator. Zes verdiepingen telt het bijna veertig meter hoge depot, een spectaculair ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau MVRDV en uitgevoerd door BAM Bouw en Techniek. Er zullen meer dan 150.000 kunstobjecten te zien zijn voor het publiek. Het depot omvat verder vier restauratieateliers, twee filmcabines, een educatieve ruimte en een filmzaal.

 

Leven op DakenMASTUM op dak depot Boymans

Het is met zijn spiegelende uitstraling met recht en reden een nieuw stadsbeeld van Rotterdam. MASTUM bv is er als partner van Leven op Daken dan ook trots op om aan de realisatie van dit iconische project een bijdrage te leveren in de vorm van een intensief groendak. Gezien de vorm van het nieuwe depot zijn er al geluiden te horen om het ‘De Nieuwe Kuip’ te noemen. Hoe dan ook, architectonisch Rotterdam scoort ook met dit project weer fraai in de linker bovenhoek.

 

Trots MASTUM

Directeur Rien van Harten van MASTUM: “Dit zijn hele bijzondere projecten. Het is niet voor niets dat BAM aanklopte bij Leven op Daken, waar MASTUM partner van is. Onze ervaring, expertise en kwaliteit zijn hierin doorslaggevend gebleken. Wij zorgden voor de dakbedekking en isolatie van het dakterras. En daar mogen we als MASTUM trots op zijn.” Grootstedelijk hovenier Van der Tol is verantwoordelijk voor de inrichting van het groendak met maar liefst 75 bomen. Op het dak is ook een prachtig paviljoen te vinden in de vorm van een kruis.

Om een indruk te geven wat wij als MASTUM bv gedaan hebben op het dak van het collectiegebouw van Boijmans van Beuningen:

  • Compleet daksysteem, inclusief 10 jaar verzekerde garantie, inclusief daktuinafwerking
  • Onder de daktuin een meerzijdige afschotisolatiemortel C-EPS met een gemiddelde isolatiewaarde van Rc = 6,0 m² K/W waarop een tweelaagse waterdichte afwerking, bestaande uit een SBS dakbedekking en een toplaag van EPDM wortelwerend, is aangebracht.
  • Inclusief de tijdelijk noodlaag zijn alle lagen volledig verkleefd aangebracht en de detaillering uitgevoerd conform de NEN6050.
  • De bovendaken zijn in een combinatie van PIR -en EPS200 isolatie uitgevoerd, beide met een RC = 6,0 m² K/W.
  • Unieke samenwerking met Leven op Daken tussen dakdekker en hovenier om lekkages in de toekomst te voorkomen.

Hoge eisen

Deze zeker niet volledige opsomming geeft een beeld van de hoge eisen die aan het dak van het nieuwe depot van Boijmans van Beuningen worden gesteld. Concreet is het dak voorzien van een meter dik dakpakket dat bestaat uit een isolatielaag met een Rc van 6,0m2 K/W en dakbedekking. Daarop zijn een dikke laag glasschuimgranulaat, een substraatlaag van lava en in het werk gestorte betonnen terrassen aangebracht, die als ‘scherven’ op het dak liggen. Hiertussen zijn groenstroken aangebracht en de eerdergenoemde 75 berkenbomen. Een dakpark als groendak. Rotterdam is weer een icoon rijker.

 

 

« Terug naar het projectoverzicht

 

 

Kunnen wij ook iets voor u betekenen?

We steken het niet onder stoelen of banken. Zo bescheiden zijn we niet. Maar we zijn trots op onze projecten. En we staan te springen om ook u te helpen met prachtige dakoplossingen.

 

Neem contact met ons op

Adresgegevens

Coenecoop 23
2741 PG Waddinxveen

T: 0182 - 23 20 22
E: info@mastum.nl