MVO

Samen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MASTUM onderscheidt zich met Samen sterk op daken ook de beste en meest duurzame te willen zijn. People, profit, planet. In willekeurige volgorde. In alles wat we doen staat samenwerking centraal. Ook als het gaat om ons milieu, onze mensen en de maatschappij. Zo voeren wij projecten uit waarbij we bewust mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inschakelen. Ook projecten, waarbij zo veel mogelijk CO2-neutraal wordt gewerkt. Het complete beleid en de bijbehorende doelstellingen rond duurzaam ondernemen heeft MASTUM vastgelegd in ondernemingsplannen, die jaarlijks worden geëvalueerd en bijgesteld.

De mensen

De mens staat centraal bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Graag laten we dat zien aan de hand van enkele voorbeelden.

  • Excelsior Foundation: in samenwerking met deze stichting vervult MASTUM bv haar SROI activiteiten. Excelsior Foundation helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om (weer) in de werkende maatschappij te integreren. Dat gebeurt ook bij MASTUM bv. Kijk voor meer informatie op Excelsior Foundation
  • MASTUM bv is een erkend leerbedrijf. De opleidingen kunnen variëren in het kantoor, maar de voornaamste e erkenning komt vanuit Tectum. Tectum is de leerschool voor dakdekkers. Bij MASTUM bv wordt dan werk met school gecombineerd.
  • Sponsoren van topsport: huidig nummer drie van de wereld boven de 100 kilogram, topjudoka Roy Meyer wordt gesponsord door MASTUM bv. “The Small Giant” wordt begeleid en ondersteund onderweg naar de Olympische Spelen 2021 in Tokyo.

    Veiligheid

Door het ondertekenen van de Governance Code Veiligheid dragen we bij aan de veiligheid van iedereen die op het dak werkt. Onze medewerkers zijn dagelijks op grote hoogte aan het werk. Hierbij is valgevaar het grootste risico en heeft vanzelfsprekend het meeste aandacht. Continu is er aandacht voor het in stand houden van de door ons geplaatste valbeveiliging. Door het onderteken van de Governance Code Veiligheid leveren we een bijdrage aan het verder verbeteren van het algemene veiligheid besef. Hierbij is het nastreven van collectieve ‘permanente’ veiligheid ons doel.

 

CO2-uitstoot

In de bedrijfsvoering houden we met ons allen sterk rekening met de CO2-. Zo föhnen we liever daken dan branden. Bij het aanbrengen van nieuwe daken voeren we de verwijderde materialen af voor recycling. Maar we maken ons ook sterk voor energiezuinige daken.

  • Groendaken: sedum (planten) op het dak helpt het groen in Nederland toe te nemen. Hoe meer groen, des te beter het is voor het klimaat. Veel gemeentes subsidiëren deze aanpak.
  • Energiedaken: energiedaken slaan energie op vanuit de warmte van het dak.
  • Dakisolatie: door een goed geïsoleerd dak dalen de energie- en gasuitgaven. De warmte blijft door een goede isolatie binnen in de winter en buiten in de zomer.
  • Zonnepanelen: MASTUM bv heeft gecertificeerde installateurs van zonnepanelen.

Onze CO2-footprint is opgenomen in de Nationale CO2-database voor de bouw, www.co2reductieindebouw.nl. Deze prestatieladder bevat vijf niveaus ,waarbij niveau vijf het hoogste is. Omdat wij onze uitstoot met vijf procent hebben teruggebracht, functioneert MASTUM momenteel op niveau vier. Dat gaat de goede kant op, maar we zijn er nog niet. Het hoogst haalbare is ons doel. Ook hierin willen we samen sterk zijn.

 

BREEAM

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) is de enige gecertificeerde methode die de duurzaamheid van gebouwen meet. Bij BREEAM voor nieuwbouw wordt vooral het bouwproces gecontroleerd. BREEAM Voor bestaande bouw beoordeelt op de niveaus gebouw, beheer en gebruik. Maar laten we hier niet te diep in de materie duiken: BREEAM levert vooral winst op voor mens, milieu en eigenaar. MASTUM helpt u om uw BREEAM-doelstellingen te halen. Met daksystemen die lang mee gaan, duurzaam worden gefabriceerd en aangelegd.

 

Cradle to cradle

Cradle to cradle past natuurlijk naadloos bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. MASTUM voldoet aan alle eisen die gelden voor van cradle to cradle bouwen. We maken gebruik van volledig recyclebare of gerecyclede producten. Onze leverancier Derbigum is zelfs winnaar geworden van een cradle to cradle-award voor Derbipure, de eerste plantaardige dakbaan ter wereld. Gaat het om minder gemakkelijk direct her te gebruiken producten, zoals bitumen gemixt met andere dakbedekkingsmaterialen, dan zijn er ook nog andere oplossingen. De skibaan in Nieuwegein bijvoorbeeld heeft zijn helling gebouwd op deze restmaterialen.

 

Leven op Daken

MASTUM is een van de initiatiefnemers van Leven op Daken, een franchiseorganisatie van dakdekkers en hoveniers die zich sterk maken voor kwalitatief hoogstaand meervoudig ruimtegebruik van het dak. Meervoudig ruimtegebruik vertaalt zich in de vorm van onder meer groendaken, speeldaken, recreatiedaken, PV Panelendaken, maar ook groengevels en zelfs parkeerdaken, in duurzame concepten. Waterbuffering (en dus minder druk op het riool), fijnstof afvangen (en dus minder milieuvervuiling) en CO2-reductie zijn erkende voordelen van meervoudig gebruikte daken en gevels. Verder zijn er de minder bekende neveneffecten, zoals vermindering van het heat island-effect in steden, verhoging van de leefbaarheid van de stad en zelfs een beter prestatie- en herstelvermogen van respectievelijk werknemers en zieken die groen(daken) in hun omgeving terug zien.

 

Kennismaken met Mastum?

Kennismaken kan maar één keer. Daarna is er sprake van een relatie. Daarom zorgen we ervoor dat de eerste kennismaking met MASTUM de voorbode is vor een langdurige samenwerking!

 

Maak kennis met MASTUM

Adresgegevens

Coenecoop 23
2741 PG Waddinxveen

T: 0182 - 23 20 22
E: info@mastum.nl


Offerte aanvragen

Openheid, duidelijkheid en vooral antwoord op uw vraag. Dat zijn de kenmerken van de offertes van MASTUM. Neem de proef op de som!

 

Neem contact met ons op