Duurzame energie met Dakcollector

Met de Dakcollector heeft MASTUM een praktische oplossing om slim gebruik te maken van zonnewarmte. De Dakcollector zet temperatuurschommelingen op het dak om in duurzame energie. De werking is heel eenvoudig. Door een energiestrip aan te brengen onder de dakbedekking, wordt warmte en koude via het dak opgevangen. Een vloeistof in de strip transporteert de warmte of koude naar het energiesysteem. Dit kan een boiler zijn, een warmtepomp of energieopslag onder de grond. Hier wordt de vrij verworven energie vervolgens aangewend om het gebouw te verwarmen in de wintermaanden of te koelen in de zomermaanden.

 

TNO heeft becijferd dat de Dakcollector tot maar liefst 65 procent meer rendement oplevert dan vergelijkbare systemen. Dit kan omdat de Dakcollector voorzien is van kwalitatief hoogwaardige en goed geleidende materialen. De investering is hierdoor snel terugverdiend. Dit maakt de Dakcollector aantrekkelijk voor partijen, zoals woningbouwverenigingen, VVE’s, verzorgings- en ziekenhuizen en andere instellingen en bedrijven met een plat dak.

 

Esthetisch voordeel van de Dakcollector is dat hij verwerkt wordt ónder de dakbedekking. Hij valt hierdoor niet op, waardoor het architectonische beeld van het gebouw in takt blijft. Bovendien is de Dakcollector hierdoor beschermd. De Dakcollector is licht in gewicht (ongeveer 3,1 kilo per vierkante meter) en goed te combineren met andere duurzame dakoplossingen, zoals een groendak of zonnepanelen. Plaatsing van het systeem gaat snel en is eenvoudig, omdat het bestaat uit prefab-elementen.

 

Uitgebreide dienstverlening

Van alle markten thuis betekent in ons geval ‘op alle daken thuis’. We maken niet alleen alle soorten daken. Ook kunt u bij ons terecht voor allerlei dakgerelateerde diensten. Meer weten over onze uitgebreide dienstverlening?

 

Neem contact met ons op

Adresgegevens

Locatie De Meern

Veldzigt 58b
3454 PW De Meern

T: 030 - 264 20 60
E: info@mastum.nl


Locatie Waddinxveen

Coenecoop 23
2741 PG Waddinxveen

T: 0182 - 23 20 22
E: info@mastum.nl


Offerte aanvragen

Openheid, duidelijkheid en vooral antwoord op uw vraag. Dat zijn de kenmerken van de offertes van MASTUM. Neem de proef op de som!

 

Neem contact met ons op